Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov
Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov
Polotovary, rozpracované pokrmy a hotové pokrmy
| Teplota a čas uchovávania | Poznámka
| ||
0 – 4 °C | 5 – 8 °C
| |||
Polotovary
| ||||
Nespotrebovaný obsah konzerv po otvorení (napr. ovocie, zelenina, pretlaky, huby, ryby v oleji, losos)
| 24 h | 0 h | Neskladovať v plechu, preložiť do uzavierateľného obalu zo skla, nerezu alebo plastu. Paštéty a mäsové konzervy sa po otvorení nesmú uchovávať. Čas uchovávania sa nevzťahuje na kaviár.
| |
Nespotrebovaný obsah po otvorení originálneho obalu majonéz, studených omáčok, dresingov
| 48 h | 0 h |
| |
Mäso krájané, plnené, mleté | 3 h | 0 h |
| |
Naložené mäso (napr. zverina), ražniči, mäso na grilovanie
| 24 h | 0 h |
| |
Obaľované mäso, hydina, ryby, syry, zelenina, huby | 3 h | 0 h |
| |
Očistená, nakrájaná zelenina | 6 h | 3 h |
| |
Cukrárske cesto | 24 h | 12 h |
| |
Knedle plnené (ovocné a mäsové) | 3 h | 0 h |
| |
Rozpracované pokrmy
| ||||
Zelenina očistená, umytá, krájaná, určená na šaláty, ozdoba
| 3 h | 0 h |
| |
Varené cestoviny, ryža, zemiaky, strukoviny, vajcia na ďalšie spracovanie
| 12 h | 0 h | Ak boli pripravené ako príloha pokrmu. | |
Krémy, peny, pomazánky, dresing (vlastná výroba) | 12 h | 0 h |
| |
Rozpracované cukrárske výrobky
| ||||
Plnené korpusy poliate polevou, agarom a pod. | 24 h | 0 h |
| |
Krémy, polevy, náplne | 24 h | 0 h |
| |
Hotové pokrmy
| ||||
Mäso pečené, varené, dusené v celku, vysmážané | 24 h | 0 h |
| |
Šaláty – zeleninové, strukovinové, cestovinové, ovocné, rybacie
| 12 h | 0 h |
| |
Studená kuchyňa (kusové chlebíčky, bagety, chleby, misy)
| 6 h | 3 h |
| |
Ochutené, plnené, v agare, nakladané (syry, údeniny a pod.)
| 24 h | 1 h |
| |
Cukrárske výrobky
| ||||
Zdobené, plnené krémami a šľahačkou | 24 h | 12 h |
|