Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov

Podmienky uchovávania polotovarov, rozpracovaných pokrmov a hotových pokrmov

 

Polotovary, rozpracované pokrmy a hotové pokrmy

 

Teplota a čas uchovávania

Poznámka

 

0 – 4 °C

5 – 8 °C

 

Polotovary

 

Nespotrebovaný obsah konzerv po otvorení (napr. ovocie, zelenina, pretlaky, huby, ryby v oleji, losos)

 

24 h

0 h

Neskladovať v plechu, preložiť do uzavierateľného obalu zo skla, nerezu alebo plastu. Paštéty a  mäsové konzervy sa po otvorení nesmú uchovávať. Čas uchovávania sa nevzťahuje na kaviár.

 

Nespotrebovaný obsah po otvorení originálneho

obalu majonéz, studených omáčok, dresingov

 

48 h

0 h

 

Mäso krájané, plnené, mleté

3 h

0 h

 

Naložené mäso (napr. zverina), ražniči, mäso na grilovanie

 

24 h

0 h

 

Obaľované mäso, hydina, ryby, syry, zelenina, huby

3 h

0 h

 

Očistená, nakrájaná zelenina

6 h

3 h

 

Cukrárske cesto

24 h

12 h

 

Knedle plnené (ovocné a mäsové)

3 h

0 h

 

Rozpracované pokrmy

 

Zelenina očistená, umytá, krájaná, určená na

šaláty, ozdoba

 

3 h

0 h

 

Varené cestoviny, ryža, zemiaky, strukoviny, vajcia na ďalšie spracovanie

 

12 h

0 h

Ak boli pripravené ako príloha

pokrmu.

Krémy, peny, pomazánky, dresing (vlastná výroba)

12 h

0 h

 

Rozpracované cukrárske výrobky

 

Plnené korpusy poliate polevou, agarom a pod.

24 h

0 h

 

Krémy, polevy, náplne

24 h

0 h

 

Hotové pokrmy

 

Mäso pečené, varené, dusené v  celku, vysmážané

24 h

0 h

 

Šaláty – zeleninové, strukovinové, cestovinové, ovocné, rybacie

 

12 h

0 h

 

Studená kuchyňa (kusové chlebíčky, bagety, chleby, misy)

 

6 h

3 h

 

Ochutené, plnené, v agare, nakladané (syry, údeniny a pod.)

 

24 h

1 h

 

Cukrárske výrobky

 

Zdobené, plnené krémami a šľahačkou

24 h

12 h