Vzdelávací program
Výživa a zdravie v zariadeniach školského stravovania
Základné zložky výživy
Bielkoviny
Tuky
Sacharidy
Vitamíny
Minerálne látky
Makroelementy
Mikroelementy
Stopové prvky
Mangán
Molybdén
Nikel
Kremík
Fluór
Vyskúšajte sa z kapitoly Minerálne látky
Voda
Praktické aplikácie správnej výživy
Diferencovaná výživa
OVD a OVP
Civilizačné choroby
Alimentárne choroby
Potravinová alergia
Potraviny novej generácie
Legislatíva v školskom stravovaní v oblasti hygieny a výživy
Molybdén
Ako účinkuje:
zložka oxidázových enzýmov
udržiava zdravé nervy
Prejavy nedostatku:
porucha rastu
zmeny metabolizmu kostí
neurologické a očné poruchy
Zdroje:
prevažne v rastlinnej potrave
strukoviny, obilniny, listová zelenina
« späť
|
ďalej »